Glas ženske cikličnosti

Ženska cikličnost je tisto, kar je utišano ne le v nas samih, pač pa tudi v svetu. Vsi potrebujemo ta drugi pol, ki ga lahko v družbo vnesemo ženske s svojo ciklično naravo, a pogosto ne vemo, kje jo sploh najti. Nikoli se nismo mogle naučiti, kako lahko izgleda celostno žensko življenje, kjer so sprejeti vsi naši obrazi, ki si jih izmenjujemo v naših letnih časih.

Delavnica Glas ženske cikličnosti je prostor, kjer bomo poskušale najti to svojo cikličnost, ki je bila predolgo utišana.

Delavnica bo sestavljena iz 4 srečanj.

Na prvem srečanju se bomo spoznavale z žensko cikličnostjo na način, kot se morda še nismo. Kaj nam skozi cikel sporoča naša narava? Ženski cikel ponazarja vse letne čase zbrane v enem mesecu. Vsak letni čas ima v naravi svojo nalogo in vsak izmed njih je smiseln. Prav tak odnos bi morale gojiti tudi do naših mesečnih časov.
Poskušale se bomo potopiti v globlji pomen cikla – v cikle življenja in smrti – in kaj nam to pove o naši prvinski ženski naravi kot tisti, ki nosi Življenje.
Cilj prvega srečanja je, da se zaljubimo v našo cikličnost.

Na drugem srečanju boste udeleženke prejele konkretna navodila, kako spoznati in spremljati biološke kazalce naše cikličnosti, ki nam lahko pomagajo pri razumevanju celotnega kompleksnega mehanizma, ki se dogaja v naših telesih. Podrobneje si bomo pogledale, kaj se v telesu dogaja v času 1 cikla in se dotaknile tudi različnih težav, s katerimi se ženske lahko soočajo na področju ginekološkega zdravja ter kako se z nimi spopasti.
Način, ki vam ga bom predstavila, vam bo kasneje v življenju omogočal hitrejše učenje naravnega načrtovanja družine, če se boste zanj odločile.
Cilj drugega srečanja je, da osvojite biološke zakonitosti vašega cikla.

Tretje srečanje bo sestavljeno iz več individualnih in skupinskih aktivnosti. Spoznavale bomo, kje v procesu smo in kako ga doživljamo, kakšna so bila sporočila, ki smo jih kot dekleta ali ženske dobile in kako narediti korak naprej kot posameznica, skupina ali družba.
Cilj tretjega srečanja je, da ozavestimo svoj in družben odnos do ženskosti.

Četrto srečanje – končno srečanje – bo vsebinsko razdeljeno na dva dela. V prvem delu bomo reševale vprašanja glede beleženja, drugi del pa bo namenjen globinskemu delu.
Vodila vas bom skozi vizualizacijo vaše identitete kot ženska – skozi vaša dekliška leta, mladostniška, skozi sedanje obdobje in kako si predstavljate vašo prihodnost.
Po tem si bomo vzele čas tišine za kreativno pisanje, ki vam bo podrobneje razloženo na delavnici in podelitev.


Termin delavnice še ni razpisan. 

Začetek: 17.30

Srečanja bodo trajala eno uro, do ure in pol.

Cena: 60€

Max. število udeleženk: 8

Vse, ki bi se srečanja rade udeležile, a vam plačilo predstavlja finančno stisko, me prosim kontaktirajte, da najdemo skupno rešitev. Cena ne sme biti ovira za udeležbo srečanja.

%d bloggers like this: