Priprava na porod

Noseča ženska je znanilka življenja. Je tista, ki na svet prinaša novega otroka. Je kot tabernakelj, je zapisal Fulton Sheen.

Si želiš v svojo nosečnost spustiti Božjo milost in odkrivati Božji načrt za svoj porod?
Si želiš spoznati, kako čudovito je ustvarjeno telo ženske in kako deluje med porodom?
Si želiš izvedeti, kaj nam Sveto Pismo pripoveduje o porodu? Mora ženska rojevati v bolečinah ali je mogoč tudi porod brez bolečin?
Si želiš uporabnega znanja, kako s Svetim Pismom do mirne nosečnosti in poroda brez strahu?

Duhovna priprava na porod je odgovor za vse ženske, ki si želijo skozi svojo nosečnost in porod pobliže spoznati Boga.

Že sama nosečnost je trenutek v ženskem življenju, ki kliče k čudenju nad tem, kako čudovito smo ustvarjene kot ženske.
Ženskam je bilo dano posebno dostojanstvo – da smo nosilke Življenja.

 

Kako pa je cikel srečanj osnovan?

Na prvem srečanju boste lahko podelite vaš pogled na porod. Imele boste priložnost, da se dotaknete vseh zgodb, ki so oblikovale pogled na porod, kot ga imate sedaj.
Na porodni pripravi si želimo ustvariti varno okolje, kjer bomo slišane v naših občutkih in razumevanju, zato je tudi skupinska dinamika velikega pomena, saj smo druga drugi  opora.
Dotaknile se bomo tudi duhovnega pogleda na porod – zakaj je porod izjemno pomemben dogodek za celotno bitje ženske in kako lahko duhovna komponenta prispeva k lepšemu in bolj izpolnjujočemu porodu. Pri tem bomo črpale iz Svetega pisma, teologije telesa in učenja cerkvenih učiteljev.

Na drugem srečanju bomo spoznale zakonitosti naravnega poroda. Ženske smo bile ustvarjene, da rodimo. Naša telesa niso bila narejena s hibo, ki bi nam onemogočala, da bi rodile same, na način, kot si je zamislila narava.
Spoznale bomo faze poroda, delovanje hormonov in kako lahko na vse to vplivajo različne medicinske intervencije.
Dotaknile se bomo različnih porodnih možnosti v Sloveniji, saj je za porodnico nujno, da na prvem mestu ugotovi, kaj si želi in potem možnosti tudi razišče, da pripomore tudi sama k čim lepšemu porodnemu doživljanju. Dobra raziskava in informirana odločitev je KLJUČNEGA pomena za lepo izkušnjo poroda.

Na tretjem srečanju se bomo prepustile vodeni vizualizaciji. Poskušale bomo priti v stik z vsemi strahovi in stiskami, ki lahko vplivajo na naše doživljanje in potek poroda. Naše pretekle izkušnje, družinske razmere, rane, naša samopodoba … vse to pri porodu igra pomembno vlogo. Porod je proces, ki ga ne vodimo razumsko, pač pa ga vodijo veliko globji sistemi, ki so močno povezani s čustvi. Kako se počutimo v svojem telesu in kakšen odnos imamo do našega telesa, sta temeljnji vprašanji, s katerima bi se morala soočiti vsaka ženska, ki se pripravlja na porod.

Četrto srečanje je pečat naše priprave na porod. Spoznale bomo stebre, ki omogočijo duhovni mir v nosečnosti in so dobro orožje proti strahu, ki nas pahne v zaskrbljenost in obup. Pogovorile se bomo tudi, kako lahko porod doživimo kot osrečujoč, vesel in milosten dogodek.
Po krajšem premoru sledi  meditacija z odlomkom iz Svetega pisma in molitveni zaključek.


Tvoj odnos z Bogom je tisti, ki te lahko vodi na tej poti nosečnosti in skozi porod.
Če si želiš skupaj z nami spoznavati in razmišljati o Božji ljubezni do ženske in njenem poslanstvu, ki ga lahko uresničuje tudi skozi nosečnost in porod, se nam pridruži na duhovni pripravi na porod Ustvarjena, da rodim. 

Si izbrana in odrešena. Porod je odrešen.

  

Srečanja priprave na porod bodo v APRILU – 2., 9., 16. in 23. 4. 2019 ob 17.30.
Kraj: Ljubljana
Dolžina  srečanja: 1h – 1h in pol
Cena cikla srečanj je 50€.

Obvezne prijave.

 

Vtisi udeleženk

Ana Marija: PRIPRAVO NA POROD po programu Agate Hren v sklopu štirih srečanj, sem obiskovala konec leta 2018. Kljub temu, da je to že moja četrta nosečnost, je bila vsebina programa zame več kot dobrodošla. Še posebno se me je dotaknil duhovni vidik predavanj, predvsem ženska in njeno poslanstvo v Božji podobi in pa, kako v Božji luči osmisliti »trpljenje«, ki spremlja nosečnost in porod. Kljub svojim dosedanjim izkušnjam s porodom, sem dobila mnogo novih informacij o možnostih različnih porodov v Sloveniji. Tako sem si lahko v novi luči sestavila svoj 4. porodni načrt. Takšne priprave na porod bi si seveda želela že v prvi nosečnosti in jo priporočam vsaki ženski v veselem pričakovanju, saj človeku odpre nova obzorja in lahko spremeni celoten pogled in dojemanje same nosečnosti, kot tudi poroda. Agata si je celoten program zamislila in izpeljala strokovno, a hkrati z izrednim občutkom. Je čuteča, srčna in poduhovljena oseba, skozi katero poslanstvo, ki ga opravlja, kar žari!

 

 

 

%d bloggers like this: